Festivals en Evenementen

Alleen al in het departement Deux Sevres zijn er jaarlijks dertig tot veertig grote festivals en evenementen. Wij lichten er een paar uit:

Het straatartiestenfestival in Parthenay ‘Ah et la Rue’ vrolijkt ieder jaar in mei de straten van Parthenay op. U ontmoet en ziet hier straatartiesten in alle soorten en vormen: Theater, poppenspelers, levende standbeelden, dansers en muziek.

Ook in Parthenay is  het Flip, het ‘Festival Ludique Internationa de Parthenay’. In 2020 wordt dat gehouden van 8 tot 19 juli. Het is een enorm festival, volledig gewijd aan spel en spelen. Bordspelen, buitenspelen, groepsspelen. Spelen voor jong – en spelen voor oud. Het is een vrolijke wirwar van activiteiten. Op www.jeux-festival.com leest u alles wat u weten wilt.

In Augustus heeft Sanxay haar ‘operafestival’.  In de Romeinse opgravingen van Sanxay wordt door honderden (professionele) artiesten een opera opgevoerd. In 2019 was het Verdi’s Aïda. Laat u betoveren door de romantisch sfeer van het theater en de prachtige muziek. (www.operasanxay.fr)

Van een andere orde is het popfestival in Vasles- of zoals ze zelf zeggen: Het FestiVasles. Het heet Ouaille Note en is een tweedaags festival met uiteenlopende soorten muziek. In 2020 wordt het georganiseerd op 5 en 6 september. Kijk op ouaille-note-festival.fr voor meer informatie.

Het plaatsje Menigoute heeft nog geen duizend inwoners. Maar enkele dagen in het jaar wordt het dorp overspoeld door bezoekers: en dat is tijdens Festival Internationale du Film Ornithologique du Menigoute. Het is een vijfdaagsfestival wat volledig in teken staat van natuurfilms. Van oorsprong waren het ‘vogel’ films, maar tegenwoordig komen alle natuurfilms aan bod. Kijk voor meer informatie op menigoute-festival.org.