Mooie Musea en prachtige kunst

In de omgeving van uw villa zijn ook een aantal musea die zonder meer een bezoekje waard zijn:

In Poitiers raden wij u een bezoek aan aan het Musée de Sainte Croix. Dit museum biedt u, verdeeld over drie verdiepingen, een uiteenlopende verzameling van kunst, schilderijen en architectuur. Een heerlijk museum om mee te nemen tijdens uw dagje Poitiers.

Voor liefhebbers van pop art, is het museum in Chasseneuil du Poitou een must. U kijkt uw ogen uit bij de fascinerende verzamelingen van (onalledaagse) objecten.

De bakermat van het Franse protestantisme en de Hugenoten ligt in deze regio. Weet u de gruwelijke verhalen nog? De godsdienstoorlogen, het edict van Nantes? Het musée de Poitou Protestante in Beaussais frist uw geheugen op.

In Saint Maixent l’Ecole vindt u het museum van de onderofficier. Dit maakt deel uit van de 15 Franse musea de gewijd zijn aan de geschiedenis en tradities van het Franse leger.

Het museum Bernard d’Agesci in Niort, is samen het het musée Donjon ook een plek die cultuur- en geschiedenisliefhebbers niet mogen overslaan. Beide musea bieden interessante collecties en opmerkelijke tijdelijk tentoonstellingen. Momenteel is er een interessante tentoonstelling te bezoeken over Madame de Maintenon, Maîtresse en tweede echtgenote van Koning Lodewijk XIV.