Lekker naar de markt!

Een bezoek aan Markten, Brocantes, Jaarfeesten en festivals zijn onlosmakelijk verbonden aan een vakantie. Want wat is er nou leuker dan in het zonnetje, met een ijsje in je hand, lekker langs  kraampjes schuifelen en daar het koopje van je leven te vinden.  En wat dat dat betreft kunt u in de Poitou Charente uw hart ophalen. Het hele jaar door worden er allerlei markten georganiseerd.

De belangrijkste reguliere markten:
Niet groot, maar wel dichtbij: iedere dinsdagochtend is het markt in Vasles
In St Meixent sur l’Ecole is er op zaterdagochtend tussen 8 en 13 uur een markt met zo’n 50 kramen
Een markt met zo’n 120 standhouders vindt u elke woensdagochtend in Parthenay
In Niort zijn markthallen waar u elke dag van de week terecht kunt.
In Poitiers zijn er twee grote wekelijkse markten: allebei op vrijdag.

Brocantes
Er zijn zoveel brocantes dat het onmogelijk is om ze hier op de website even te noemen. Maar eigenlijk kunt u zondag en op alle feestdagen uw ‘koopjesjagers-hart’ op halen op de vele brocantes die worden georganiseerd. Deze markten staan allemaal genoemd in de agenda de Brocantes, die wij voor u beschikbaar hebben. Het is ook verstandig, als u hiervan houdt, om onderweg goed op te letten op de borden die langs de kant van de weg staan. Daar worden alle evementen op genoemd: Let op woorden als ‘Brocante’ “Vide greniers’ ‘Bourse’ en ‘Collections’. Heeft u advies nodig? Wij hebben natuurlijk de brocantebijbel “L’agenda des Brocantes’ in huis. Vanzelfsprekend lenen wij die graag aan u uit of kijken wij voor u!

Jaarmarkten
Iedere zichzelf respecterende plaats organiseert ook een jaarmarkten of jaarfeest. De jaarmarkten zijn bijzonder aantrekkelijk voor toeristen. U vindt hier een bonte verzameling kramen en regelmatig is er van alles te koop: van een kip tot een camper. De jaarmarkten duren meestel enkele dagen en worden vaak vergezeld van een kermis. Ook is er vaak het één en ander aan live muziek te beleven.