Een dagje naar de kust

La Rochelle, Île de Ré en Île d’Oleron liggen in de Charante Maritime en maken dus ook deel uit van de Poitou Charente. Deze leuke streek is de autorit van anderhalf uur zonder meer waard. De Atlantische Oceaan is hier misschien wel op haar mooist. Ga lekker een dagje naar het strand en flaneer ’s avonds door het mondaine, toeristische en drukke La Rochelle. Huur een fiets op Ile de Ré en bekijk, net als zo heel veel anderen, dit leuke en beknopte eiland op de fiets. Alleen de tolbrug naar het eland is de moeite al waard.
Op Ile de Ré worden oesters gekweekt en ‘geoogst’. Het eiland is een belangrijke plaats voor de winning van zeezout en het zogeheten ‘fleur de sel’. En natuurlijk – voor de echte sportievelingen – een ideale plek om te kitesurfen.

Ile d’Oleron is een stuk groter – maar ook daar heb je nog het echte eilandgevoel. Wij zijn superenthousiast over de prachtige wandeling over het douanepad.

La Rochelle – ach ja – in La Rochelle is zoveel te doen: Het zeeaquarium met de enorme haaien zorgen er misschien voor dat u nog even na denkt voordat u weer de zee inholt. De prachtige oude haven, de torens van La Rochelle, de Jachthaven ‘De Minimes’: u zult zich opperbest vermaken in deze kuststad!