Dieren- en attractieparken: Leuk voor iedereen!

Het Futuroscope is één van de grootste attracteparken van Frankijk en het ligt op een half uurtje rijden van uw villa. Het park is opgebouwd rond de thema’s cinematografie, multimedia en futuristische audio-visuele technieken. Er zijn heel veel attracties, maar ook bioscoopzaken, onder andere een 3 D en een imax-theater. Shows en voorstellingen nemen een belangrijke plaats in. De avondshow is bedacht door Cirque du Soleil. De sprookjesachtige sfeer maakt herinneringen die u nooit zult vergeten.
Vanzelfsprekend zijn er ook ‘normale attracties’. De nieuwste attractie is Futuropolis, de kinderstad. Atleten, piloten, badmeesters, brandweerlieden, voormannen… Welkom in de stad van de toekomst, waar kinderen even volwassene kunnen zijn! Het is gegarandeerd lachen vanaf 5 jaar!

Puy de Fou ligt wat verder weg. Om hier te komen zitten u anderhalf uur in de auto: máár, dan heeft u ook wel een dag om nooit meer te vergeten. Puy du Fou is een geschiedkundig attractiepark, volledig gebaseerd op shows. Er zijn 7 hoofdshows en een tiental nevenshows. Thema’s zijn onder andere: de gallische tijd, de vinkingen, de franse revolutie.
Daarnaast zijn er nog een viertal ‘steden’ ingericht: bv. een middeleeuwste stad, en een 18e eeuwse stad.
De overige attracties, velen met dieren, maken het af. Puy de Fou is een heerlijk en afwisselend dagje uit, waar het hele gezin van jong tot oud van kan genieten!

Frankrijk kent vele prachtige dierentuinen en wildparken en wij hebben het geluk om er ook in onze omgeving een paar te vinden. Onze persoonlijke favoriet ligt in Obterre: De Rèserve Zoölogique la Haute Touche. Het is ligt op een uurtje rijden van uw villa. Het park is een safaripark en een dierentuin in één.
Je begint met een tocht door het safaripark. Vanuit de auto zie je wolfen en herten en allerlei andere europese dieren, leven in hun natuurlijke habitat. In het midden van het safaribos is de echte dierentuin. Alles is groot, ruim opgezet en je ziet dat dieren een fantastisch leven hebben. Vind je het te ver om alles in de dierentuin te lopen? Dan kan je ook een fiets of zelfs een golfcar huren. Dat is toch enig?

Zoodyssée is een andere prachtige dierentuin. Het accent ligt daar op europese dieren. Daardoor is er meer aandacht voor dieren die in andere parken soms een beetje ondergesneeuwd raken. Nieuw in 2019 is de Roemeense Bruine Beer: je realiseert je eigenlijk niet dat dergelijke grote roofdieren zo dichtbij huis gewoon in het wild voorkomen.

La Vallée des Singes
is een hartverwarmend park. Zoals de naam al zegt volledig gespecialiseerd in grote en kleine apen. Gorilla’s, Oerang oetans, Makis. Chimpansees: de meeste soorten zijn aanwezig. De kleine aapjes lopen los. U kunt helpen bij het voeren, of kijken hoe ze gevoerd worden. De dierenverzorgers kennen hun vak en kennen hun beesten: zij vertellen u graag alles wat er te weten is!

Houdt u van vissen? Dan zijn er twee topattracties: Pescalis en het aquarium van La Rochelle! Om nooit meer te vergeten!